Σεμινάριο micro:bit

Σκοπός

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η εισαγωγή στις βασικές έννοιες της προσέγγισης S.T.E.M. (Science, Technology, Engineering & Mathematics) μιας όλο και περισσότερο  διαδεδομένης προσέγγισης στον τομέα της εκπαίδευσης. Πιο συγκεκριμένα, το σεμινάριο παρέχει το θεωρητικό υπόβαθρο και τις πρακτικές οδηγίες για το πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί η πλακέτα πρωτότυπης σχεδίασης micro:bit σε ένα εκπαιδευτικό περιβάλλον, π.χ. τάξη, σχολείο, φροντιστήριο. Το σεμινάριο αυτό είναι ειδικά σχεδιασμένο ώστε να σας βοηθήσει να διδάξετε τους μαθητές σας μέσα από μια ενιαία, διαθεματική προσέγγιση τα Φυσικά, τη Μηχανική, την Τεχνολογία και τα Μαθηματικά που διδάσκονται στο Δημοτικό σχολείο. Επίσης, στο συγκεκριμένο διαδραστικό workshop δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στον προγραμματισμό και στη διδακτική του μέσα από δραστηριότητες micro:bit διαφορετικών απαιτήσεων, χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα MakeCode της Microsoft. Το workshop βασίζεται σε διδασκαλίες που έχουν δοκιμαστεί σε πραγματικές συνθήκες τάξης.

Σε Ποιους Απευθύνεται

Το σεμινάριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των τάξεων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αλλά και σε φοιτητές παιδαγωγικών τμημάτων  που επιθυμούν  να γνωρίσουν και. να εισάγουν το micro:bit στην τάξη τους.

Πρόσθετες Παροχές

Παρέχεται βεβαίωση επιτυχούς ολοκλήρωσης του σεμιναρίου και verification code για την αναγνώριση της εκπαίδευσης από την πλατφόρμα της Microsoft.

Διάρκεια

Το Workshop με τους εκπαιδευτικούς διαρκεί 4 ώρες. Επίσης, περιλαμβάνεται μισή ώρα συζήτησης με τους υπεύθυνους προγράμματος σπουδών του σχολείου, για την παροχή οδηγιών για τη ενσωμάτωση του micro:bit στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Κόστος

Το κόστος του workshop ανέρχεται στα 60€.

Τόπος Διεξαγωγής

Το σεμινάριο πραγματοποιείται στο Ampersand Makerspace, Φορμίωνος 46, Αθήνα. Σε περίπτωση συμμετοχής άνω των τεσσάρων ατόμων υπάρχει δυνατότητα πραγματοποίησης του σεμιναρίου στον εκπαιδευτικό σας οργανισμό.

Τρόποι Πληρωμής

Επιβεβαίωση κράτησης θέσης γίνεται μόνο με την καταβολή του συνολικού ποσού

 • Μέσω τραπεζικής κατάθεσης στο λογαριασμό:
  • Πειραιώς
   ΟΝΟΜΑ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥ: ΤΣΙΤΜΗΔΕΛΛΗ – ΑΓΙΟΜΑΥΡΙΤΗΣ ΙΚΕ
   IBAN: GR67 0171 6390 0066 3914 3836 889
  • Εθνική
   ΟΝΟΜΑ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥ: ΤΣΙΤΜΗΔΕΛΛΗ – ΑΓΙΟΜΑΥΡΙΤΗΣ ΙΚΕ
   IBAN: GR13 0110 1260 0000 1260 0356 377
  και αποστολή του αντιγράφου συναλλαγής  στο info@ampersand.edu.gr.
  Απαιτείται το ονοματεπώνυμο του συμμετέχοντος στην «Αιτιολογία κατάθεσης».
 • Καταβολή του χρηματικού ποσού με μετρητά ή κάρτα.