Αστροεξερευνητές

Η Ampersand Learning & Technology πραγματοποιεί μαθήματα αστρονομίας, σε παιδιά Δημοτικού, σε όλη την Αθήνα από το 2018. Το πρόγραμμα αυτό έχει αναπτυχθεί αποκλειστικά από την Ampersand Learning & Technology. Ως δράση υλοποιείται στα κεντρικά της εταιρίας στο Ampersand Makerspace καθώς και σε συνεργασία με άλλους ιδιωτικούς φορείς και Δημόσια Σχολεία.

Περιγραφή προγράμματος

Για οχτώ εβδομάδες, τα παιδιά συμμετέχουν σε ένα εκπαιδευτικό αστρονομικό ταξίδι. Ως επιστήμονες, ερευνούν, κάνουν πειράματα και εξοικειώνονται με τη χρήση διάφορων τεχνολογικών εργαλείων. Ως αστροναύτες, αφού γνωρίσουν το δικό μας Ηλιακό Σύστημα, θα επισκεφτούν άλλους πλανήτες και θα προσπαθήσουν να αναζητήσουν ίχνη ζωής στο Γαλαξία. Μέσα από το ταξίδι αυτό, επιδιώκεται οι μαθητές να έρθουν σε επαφή με βασικές αστρονομικές έννοιες. Θα έχουν την ευκαιρία να δουλέψουν τόσο ομαδικά όσο και ατομικά και να αναπτύξουν πολλαπλές δεξιότητες.

Σε ποιους απευθύνεται

Γονείς

Αν επιθυμείτε το παιδί σας να παρακολουθήσει το συγκεκριμένο πρόγραμμα μπορείτε να μεταβείτε στη σελίδα του Ampersand Makerspace που πραγματοποιεί μαθήματα αστρονομίας για παιδιά  στο Παγκράτι.

Συνεργάτες

Αν επιθυμείτε να εντάξετε το πρόγραμμα αυτό στο φροντιστήριο ή το σχολείο σας, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο 2103006088 ή να στείλετε email στο info@ampersand.edu.gr.