Ρομποτική & STEM

Η Ampersand Learning & Technology πραγματοποιεί μαθήματα ρομποτικής και STEM, σε παιδιά Δημοτικού και Γυμνασίου, σε όλη την Αθήνα από το 2016. Το πρόγραμμα αυτό έχει αναπτυχθεί αποκλειστικά από την Ampersand Learning & Technology και χρησιμοποιεί την προσέγγιση STEM για την ανάλυση διαφορετικών θεμάτων της καθημερινότητας. Ως δράση υλοποιείται στα κεντρικά της εταιρίας στο Ampersand Makerspace καθώς και σε συνεργασία με άλλους ιδιωτικούς φορείς και Δημόσια Σχολεία.

Περιγραφή προγράμματος

Σε ένα εργαστήρι Ρομποτικής και STEM οι μαθητές κατασκευάζουν ρομποτικά μοντέλα και στη συνέχεια τα προγραμματίζουν, σε συνδυασμό με την πραγματοποίηση πειραμάτων και κατασκευών όπου εξασκούνται στους νόμους της φυσικής και στις αρχές των μαθηματικών που βρίσκονται τριγύρω μας στον κόσμο.

Κατά τη φάση της κατασκευής, οι μαθητές πειραματίζονται με αρχές της μηχανικής, εξερευνούν τους τρόπους διάδοσης κίνησης σε διαφορετικούς άξονες και μαθαίνουν τις αναλογίες μεταξύ των γραναζιών.

Κατά τη διαδικασία του προγραμματισμού, οι μαθητές χρησιμοποιώντας διαφορετικά περιβάλλοντα ψευδογλώσσας όπως scratch, tinker, edware, LEGO sofware μαθαίνουν την προγραμματιστική λογική και βασικές της έννοιες όπως η επανάληψη, συνθήκες και οι μεταβλητές.

Στο πλαίσιο του STEM οι μαθητές πειραματίζονται με απλά υλικά, κάνουν μετρήσεις με μαθηματικά όργανα, δημιουργούν λεπτομερή σχέδια των εφευρέσεών τους, κάνουν δοκιμές και βελτιώσεις, μαθαίνουν να σκέφτονται δημιουργικά και με πρωτότυπο τρόπο. Ανακαλύπτουν ότι οι ιδέες τους έχουν αξία.

Το STEM και η Ρομποτική είναι αρμονικά δεμένα μεταξύ τους μέσω της κοινής θεματικής και αλληλοσυμπληρώνονται στα πλαίσια του μοναδικού, ειδικού προγράμματος σπουδών της Ampersand.

Σε ποιους απευθύνεται

Γονείς

Αν επιθυμείτε το παιδί σας να παρακολουθήσει το συγκεκριμένο πρόγραμμα μπορείτε να μεταβείτε στη σελίδα της Ampersand Robotics που πραγματοποιεί μαθήματα ρομποτικής για παιδιά σε όλη την Αθήνα για να βρείτε τη τοποθεσία που σας εξυπηρετεί.

Συνεργάτες

Αν επιθυμείτε να εντάξετε το πρόγραμμα αυτό στο φροντιστήριο ή το σχολείο σας, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο 2103006088 ή να στείλετε email στο robotics@ampersand.edu.gr.

Εκπαιδευτικοί

Αν επιθυμείτε να εκπαιδευτείτε στον τρόπο ένταξης της εκπαιδευτικής ρομποτικής και του STEM στο σχολείο σας μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες στη σελίδα του σεμιναρίου STEM στο σχολείο.